Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Nieuwe arrestatie na vondst ruim vijf ton coke in Oss

16 november 2018

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

ROTTERDAM/OSS – In de Osse cocaïnezaak is opnieuw iemand opgepakt. Het gaat om een vrouw uit de buurt van Antwerpen die zou hebben geholpen met het binnenhalen van de 5091 kilo cocaïne. Ze zou ook uitgebreid praten met de politie. Er zijn nu in totaal zeven verdachten die wat te maken zouden hebben met de kostbare lading van zeker 170 miljoen euro.

De lading drugs uit Zuid-Amerika werd begin dit jaar gelost in de haven van Antwerpen. Alles zat in een zeecontainer verstopt onder een lading bananen. Maar de douane vond de drugs en alarmeerde de politie. Die volgde stiekem de smokkelcontainer en greep in toen die werd afgeleverd op maandag 26 februari in Oss.  

Meer verdachten
In die loods trof het arrestatieteam transporteur Ad van den H. (43) uit Oss en Ricardo L. (28) uit La Dorada in Colombia. Sindsdien zitten ze in de cel. Er waren nog drie andere mensen in de loods uit Oss, Nuland en Uden. Zij zijn intussen vrijgelaten in afwachting van het onderzoek.

De vrouw (54) die nu is opgepakt, komt uit Boechout bij Antwerpen. Ze legde ‘zeer uitgebreide verklaringen af’, zei de officier van justitie vrijdagochtend bij de rechtbank in Rotterdam op een tussentijdse zitting. De vrouw heeft de namen genoemd van ene Bob en Jim. De politie probeert de achterhalen wie dat zijn.

Kapot in de cel’
De advocaat van de Ossenaar noemde dat verhaal nogal ‘vaag’. Hij had zelf gesurft op die namen en kwam uit op een acteur uit 1939. De advocaat benadrukte dat de transporteur uit Oss helemaal niets wist van de drugs en dat vrijlating op zijn plaats is. De verdachte Ossenaar voegde er zelf nog aan toe: “ik weet nergens niks van”. Ook het voorarrest van nu negen maanden valt hem zwaar. “Hij gaat daar gewoon kapot”, zei zijn advocaat.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2886633/nieuwe-arrestatie-na-vondst-ruim-vijf-ton-coke-in-oss

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×