Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Verdachten van smokkel van ruim 4000 kilo cocaïne op vrije voeten

“Hij kon iemand een dienst bewijzen door kort wat op te slaan en hij is gebruikt”

Verdachten van smokkel van ruim 4000 kilo cocaïne op vrije voeten vanwege ‘persoonlijke belangen’

13 december 2018

In: R+DH in de Media

#cocaïne#Drugs

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

DORDRECHT/OOSTERHOUT – De rechtbank heeft drie verdachten in een grote cokezaak vrijgelaten. Ze worden verdacht van het importeren van ruim 4000 kilo cocaïne met bestemming Oosterhout. Dat was dit jaar de op een na grootste cokevangst in Brabant. Daarom is vrijlating opmerkelijk. Mr. Jaap-Willem Roozemond staat de directeur van het transportbedrijf bij.

Donderdag verschenen de drie verdachten die sinds augustus in de cel zitten, voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank. Dat gebeurde in het gerechtsgebouw van Dordrecht.

Ondanks de zware beschuldiging van de gigantische cokesmokkel, vond de rechtbank dat de persoonlijke belangen toch zwaarder wegen. Openlijk spraken ze hun twijfels over het bewijs niet uit, maar volgens de advocaten speelt dat ook mee in deze beslissing. Bovendien is een rechtszaak nog niet in zicht en dan wil niemand een lang voorarrest.

Tussen de Colombiaanse bananen

De zaak draait om 4019 kilo coke die deze zomer werd verscheept vanuit Turbo in Colombia naar Europa. De drugs zaten verstopt tussen een partij bananen. Een schip bracht alles naar de haven van Antwerpen. Daar ontdekte de douane op 29 augustus met een scan de verstopte lading en bijna alles werd in stilte eruit gehaald. Totaalwaarde meer dan 100 miljoen euro. “Zestien miljoen snuifjes” zei de officier van justitie donderdag in de rechtszaal.

Een kleine hoeveelheid drugs ging door naar een loods aan de Wijsterd in Oosterhout. Stiekem gevolgd door de politie. Die greep daar eind augustus in, arresteerde vijf mensen en maakte de megavangst bekend.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×