Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Weer uitstel rechtszaak megadrugsvangst

11 december 2018

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan of Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

De strafzaak tegen vier verdachten die betrokken zijn bij het vervoer van 450 kilo harddrugs in Soest heeft opnieuw vertraging opgelopen. De rechtbank in Utrecht had twee dagen uitgetrokken voor de behandeling van deze zaak, maar de officier van justitie had gisteravond pas de belangrijke documenten verspreid onder de advocaten.

De verdachten ontkennen dat zij iets met die drugs te maken hebben. De Heemskerker werd vanwege zijn dodelijke ziekte als eerste een jaar geleden vrijgelaten zodat hij de kerstdagen bij zijn familie kon doorbrengen. Hij kan nu voor de tweede keer de kerstdagen bij zijn familie zijn. Door deze nieuwe misser van justitie hoeft hij voorlopig niet terug naar de cel. De andere verdachten kwamen begin dit jaar in vrijheid. Ze moeten alle zittingen in de rechtbank bijwonen.

De rechtbank heeft al eerder ruzie gemaakt met de officier over het dossier. De officier leverde maandag pas het zogenaamde Bob-dossier in. In dat dossier stond wie er allemaal afgeluisterd zijn in deze zaak. Er zijn gesprekken opgenomen van alle verdachten. De officier vertelde dat de taps niets hebben opgeleverd in ieder geval geen bewijs hadden opgeleverd. De advocaten onder leiding Jaap-Willem Roozemond maakten daar bezwaar tegen. De verdediging moet die tapverhalen zelf kunnen beluisteren om het te controleren. Ze vroegen uitstel.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.soestercourant.nl/nieuws/lokaal/153284/weer-uitstel-rechtszaak-megadrugsvangst-soest-524758

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×