Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

“Terreurverdenking asielzoeker: slachtoffer, dader of allebei?”

AD: “Terreurverdenking Syrische asielzoeker in Rijssen: is Muhammad slachtoffer, dader of allebei?”

8 januari 2021

In: R+DH in de Media

#Ahrar al-Sham#terreurverdachte

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

De buren van asielzoeker Muhammad B. in Rijssen (Overijssel) dachten dat hij uit Syrië gevlucht was, omdat hij er gemarteld werd. Dat kan, stelt het Openbaar Ministerie, maar hij was er mogelijk zélf ook een vooraanstaand lid van een terroristische organisatie.

Vier jaar woont Muhammad B. (44 jaar) al in Nederland, met vrouw en kind. Drie maanden geleden werd hij opgepakt, nadat de politie een verklaring kreeg van (waarschijnlijk) een andere Syriër. Die getuige stelt dat B., voordat hij naar Nederland kwam, in Syrië een commandant bij de jihadistische groep Ahrar al-Sham was. Hij zou in die rol betrokken zijn geweest bij een ontvoering en geld van de organisatie hebben beheerd. Als de politie verder onderzoek doet komt ze ook foto’s tegen waarop B. met twee leiders van Ahrar al Sham poseert en foto’s waarop hij staat afgebeeld met wapens, tot aan een raketwerper toe, zo werd vrijdag duidelijk op een eerste zitting in de rechtbank Rotterdam.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×