Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Tientallen klanten van Utrechtse zorgbroers verdacht in fraudezaak

Tientallen klanten van Utrechtse zorgbroers ook verdacht in miljoenenfraudezaak

8 oktober 2019

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

Een groep klanten van het voormalige Dolia Zorg uit Utrecht hangt vervolging boven het hoofd. Naast drie Utrechtse broers die vandaag terechtstaan voor fraude met persoonsgebonden zorgbudgetten, heeft het Openbaar Ministerie ook tientallen klanten in het vizier.

Het onderzoek naar de cliënten is nog in volle gang, stelt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. Bijna 80 procent van de met Dolia Zorg ontvangen gelden zou tussen januari 2014 en april 2018 niet aan zorg zijn besteed. De broers declareerden dagbesteding en individuele begeleiding voor meer dan honderd cliënten.

Samenwerken

Verdenking is dat de broers samenwerkten met hun cliënten, die de pgb-gelden ontvingen. De klanten konden met hun pgb-geld zelf zorg inkopen. Een deel van de klanten van Dolia Zorg had zorg nodig, maar de verdenking is die dit niet altijd werd geleverd. Een deel van de klanten had volgens het OM helemaal geen zorg nodig, maar kreeg toch geld.

Het onderzoek naar de zorgorganisatie begon eind 2017 na een tip en leidde april vorig jaar tot de aanhouding van de drie Turkse broers. Bülent U. (43) heeft als enige bekend. De andere twee zaten al tien maanden in voorarrest. Zijn broers Mevlüt (47) en Nur (39) waren bestuurder en werknemer van Dolia Zorg en zouden jarenlang stelselmatig fraude hebben gepleegd.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×