Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Utrechtse zorgaanbieder Fundament blijft zorgfraude ontkennen

‘Wij stellen dat er geen opzet in het spel was.’
Arjan de Haan, Advocaat

Utrechtse zorgaanbieder Fundament blijft zorgfraude hardnekkig ontkennen

19 juli 2019

In: R+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

Bij de Utrechtse zorgaanbieder Fundament is niet jarenlang bewust gefraudeerd met documenten. Dat stelt advocaat Arjan de Haan, die de belangen van de hoofdverdachte en vennoot van de vervolgde onderneming behartigt. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van miljoenenfraude.

Een 64-jarige man uit Utrecht en zijn 40-jarige dochter uit Vleuten moeten zich eind dit jaar voor de rechtbank verantwoorden voor fraude met persoonsgebondenbudgetten (pgb’s). De financiële administratie van de zorgonderneming was jarenlang niet op orde volgens het OM, waarbij voor ruim 2,5 miljoen euro zou zijn gefraudeerd. Onzin volgens advocaat De Haan. ,,De administratie en werkwijze over de jaren 2012 tot en met 2014 zijn eerder gewoon goedgekeurd.”

Administratie

In het strafrechtelijk onderzoek is volgens De Haan nu puur ingezoomd op uren. Sinds 2015 geldt bovendien de Wet langdurige zorg, waarbij andere regels gelden rond declareren. Waar de schoen wringt, is dat volgens De Haan bedragen in rekening zijn gebracht door Fundament ongeacht of zorg is verleend. ,,Met de gedachte dat er wel degelijk een beroep gedaan kon worden op zorgverlening, 24-uurszorg was beschikbaar.” Maar lang niet in alle gevallen is door klanten ook daadwerkelijk een beroep gedaan op die zorg, terwijl deze wel in rekening is gebracht.

Aangifte

Volgens het OM was sprake van valsheid in geschrifte. Die kwam aan het licht nadat zorgverzekeraar OHRA en zorgkantoor Zilveren Kruis aangifte deden. Het OM concludeert na onderzoek naar de cliëntenadministratie dat de Utrechtse eigenaar van Fundament zogenaamde verantwoordingsformulieren, facturen en andere documenten heeft vervalst. Slechts ongeveer eenderde deel van de zorg waarvoor subsidies zijn verstrekt zou ook echt zijn geleverd. Ook zouden volgens het OM budgetten zijn doorgestort naar een ‘eigen rekening’ van de hoofdverdachte.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×