Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Vader mishandelde jongen: 'Ik had hem moeten helpen'

Hart van Nederland: ‘Vader mishandelde jongen emotioneel: ‘Ik had hem moeten helpen”

8 september 2020

In: R+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

ARNHEM – De vader van de Duitse jongen die drie jaar geleden volledig ondervoed en mishandeld werd ontdekt op een camping in Winterswijk, heeft dinsdag met een trillende stem voor het gerechtshof verteld dat hij zijn zoontje eerder had moeten helpen en hem naar een dokter had moeten brengen. Toch vond de advocaat-generaal van het OM zijn verhaal niet overtuigend en eist vijf jaar cel, met aftrek van het voorarrest.

‘Gevlucht’ naar Nederland

Het stel zou vanuit Duitsland naar Nederland zijn ‘gevlucht’ omdat de moeder daar nog een straf moest uitzitten voor de mishandeling van haar oudste zoon. Ze was op dat moment zwanger en het stel wilde niet dat ze in de cel zou bevallen. De problemen met hun zoontje zouden pas op de camping zijn begonnen. Het jongetje zou vaak weg lopen en naar zijn opa en oma willen. Daarnaast pikte hij eten van andere mensen. Ook was hij niet zindelijk en deed hij zijn behoefte overal.

De 3 kinderen zitten inmiddels samen in een Nederlands pleeggezin. Ze zijn allemaal getraumatiseerd door de gebeurtenissen, maar het gaat naar omstandigheden goed met ze. De laatste maanden hebben de meisjes weer contact met hun vader. Ze videobellen. Zijn zoontje blijft daarbij nog een beetje op de achtergrond. “Maar ik vind het fijn om ze te zien en om met ze te praten”, zegt hij. De man heeft vast werk en een huis. Ook is nog steeds in therapie om zijn gedrag te veranderen. Hij is inmiddels niet meer samen met de moeder van zijn kinderen.

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×