Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

“Roozemond [+] De Haan zijn de specialisten in Nederland als het gaat om een verdenking van zorgfraude”

Verdacht van bonusfraude in de zorg?

28 december 2021

In: BlogBlog - Fraude in de zorg

De regering heeft een bonus uitgeloofd voor medewerkers in de zorg voor de inzet in de coronacrisis:

Het kabinet geeft mensen die in de zorg werken ook in 2021 een bonus voor de uitzonderlijke prestaties die zij leveren in de strijd tegen corona. Zij krijgen netto € 384,71 als teken van waardering. Zorgaanbieders en budgethouders (Wlz, WMO 2015 en Jeugdwet) konden de zorgbonus aanvragen tussen 15 juni 2021 en 27 juli 2021.

Volgens onderzoek door de media zouden zorgaanbieders gefraudeerd hebben met de bonus:

Er is vorig jaar op allerlei manieren misbruik gemaakt van de zorgbonus. Het kabinet maakte 1000 euro vrij voor elke zorgmedewerker die in de frontlinie stond tijdens de eerste coronagolf, maar dat bedrag is lang niet altijd goed terechtgekomen. Zo hielden malafide zorgdirecteuren het geld op zak en werden werknemerslijsten gemanipuleerd om meer bonus op te kunnen strijken.

De NOS schreef:

Triest, verwerpelijk en schandalig: de reacties op het nieuws dat bedrijven op uiteenlopende manieren hebben gefraudeerd met de zorgbonus zijn niet mals.

Mogelijk wordt u als zorgaanbieder geconfronteerd met een verdenking van valsheid in geschrifte bij de aanvraag of oplichting. Wij kunnen u hierin bijstand verlenen. Roozemond [+] De Haan zijn de specialisten in Nederland als het gaat om een verdenking van zorgfraude. Neem geheel vrijblijvend contact op met Jaap-Willem Roozemond.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×