Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Was een Rozendaler zelf de initiatiefnemer van overval op goede vriend in zijn woning?

Was een Rozendaler zelf de initiatiefnemer van overval op goede vriend in zijn woning?

15 oktober 2019

In: R+DH in de Media

Kwam het initiatief voor een woningoverval in Rozendaal in mei vorig jaar van de bewoner zelf? En was hij erbij toen een goede vriend van hem daarbij langdurig in elkaar werd geslagen?

Dat beeld kwam naar voren tijdens de proforma-zitting gisteren tegen een 47-jarige Rotterdammer. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan dat hij het slachtoffer heeft geprobeerd af te persen, van zijn vrijheid heeft beroofd, zwaar heeft mishandeld, met de dood heeft bedreigd en spullen uit de woning heeft meegenomen. Afgelopen maart werd de Rotterdammer opgepakt en vastgezet.

Man uit Rozendaal medeverdachte

Zijn advocaat vroeg de rechtbank om schorsing van de voorlopige hechtenis. Zijn cliënt zou niet de initiatiefnemer zijn geweest. De Rotterdammer zegt dat het plan voor de overval van een medeverdachte kwam, een man uit Rozendaal.

De Rozendaler werd afgelopen zomer aangehouden, maar is inmiddels weer op vrije voeten. ,,Zijn rol is groter dan hij doet voorkomen”, aldus de raadsman. Ook een derde verdachte loopt vrij rond.

Rotterdammer liep nog in proeftijd

De officier van justitie verzette zich tegen vrijlating en de rechtbank wees het verzoek van de advocaat af. De Rotterdammer, die heeft toegegeven dat hij geweld tegen het slachtoffer heeft gebruikt, liep nog in een proeftijd na een geweldsdelict toen hij opnieuw de fout in ging.

Het uit Arnhem afkomstige slachtoffer liep door de klappen hoofdletsel op en ervaart nog steeds concentratieproblemen. Hij heeft blijvende gehoorschade, aldus zijn advocate.

Hij is angstig geworden. Hij zat verkrampt naast zijn raadsvrouw in de zaal bij de confrontatie met de verdachte. Bij de inhoudelijke behandeling in november wil hij de rechtbank vertellen wat de overval met hem heeft gedaan. Hij is zijn vertrouwen in mensen kwijtgeraakt.

Paleis van Justitie
© ANP/Piroschka van der Wouw

Betrokken advocaat

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×