Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Zaak over verkoop van goedkoop maar omstreden vlees eindelijk voor de rechter

Zaak over verkoop van goedkoop maar omstreden vlees eindelijk voor de rechter

2 november 2020

In: R+DH in de Media

#Boodschappenbank#rechtszaak#vlees

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

Vleespakketten voor onwaarschijnlijk lagen prijzen. Die verkocht Stichting Boodschappenbank in 2016 aan gezinnen ‘met een kleine portemonnee’. Dat klinkt nobel, maar als snel kwamen er meldingen over vlees dat bedorven zou zijn. De Boodschappenbank en drie personen achter deze stichting moeten zich maandag voor de rechtbank in Den Bosch verantwoorden.

Naar aanleiding van klachten van afnemers uit vooral de regio Boxtel en Zaltbommel nam de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) eind augustus 2016 in Haaren een partij van 800 kilogram vlees in beslag. Er waren twijfels of het vlees nog wel geschikt was voor consumptie. Bovendien ontbraken de verplichte etiketten en dus ook de uiterste houdbaarheidsdatum.

Er volgde een onderzoek, waarbij voorzitter van Stichting Boodschappenbank Joop L. , bestuurslid Lieke T. en leverancier Marcel V. als verdachten werden aangemerkt.

Vier jaar later is er nu eindelijk de rechtszaak. Waarom het onderzoek zo lang heeft geduurd, is niet duidelijk. Volgens het Openbaar Ministerie hebben de drie verdachten via de stichting vlees verkocht waarvan zij aan konden nemen dat het schadelijk zou zijn voor de gezondheid.

Ook wordt het hen kwalijk genomen dat ze daar tegen hun klanten over gezwegen hebben. Verder ontbraken de etiketten op de vleespakketten, en dat is in strijd met de regels op het gebied van voedselveiligheid.

 

Update 03-11-2020 (Brabants Dagblad)

Voor de verkoop van een partij gedeeltelijk bedorven vlees is maandag voor de rechtbank in Den Bosch tegen de Boodschappenbank uit Boxtel een boete van 5.000 euro geëist, waarvan 3.000 euro voorwaardelijk. Twee bestuursleden hoorden daarnaast een werkstraf en een voorwaardelijke boete eisen. Een uitspraak komt er pas als ook de zaak tegen de slager is geweest. Marcel V. is op 9 november aan de beurt.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×