Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan advocaten - Blog

De rechtsstrijd vindt plaats in de zittingszaal. Daar ligt onze academische focus en onze kracht. Altijd op zoek naar die ene doorslaggevende regel, voor het enige juiste menselijke perspectief. Dat is onze overtuigingskracht en daarmee uw geloofwaardigheid.

Bent u journalist of verslaggever en wilt u meer weten over een van onze zaken of onze visie over soortgelijke zaken. Neem dan contact op met roozemond@rdhadvocaten.nl of bel rechtstreeks met 06 43 200 390

Etiketten met gezondheidsclaims strafbaar?
Etiketten met gezondheidsclaims strafbaar?

Op grond van Europese Verordeningen gelden er voor producten vereisten aan etikettering. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld producenten, verwerkers en verkopers van vlees en vis. Zo moet bijvoorbeeld de inhoud en de herkomst duidelijk zijn. De gedachte hierachter is het beschermen van de volksgezondheid. Dit geldt ook voor producenten en verkopers van producten waarmee gezondheidsclaims worden gemaakt.

Witwassen met bitcoins?
Witwassen met bitcoins?

Onder omstandigheden kan het met contant geld aankopen van bitcoins als witwassen worden aangemerkt. Volgens het gerechtshof Den-Haag kan hiervan sprake zijn als aan de volgende kenmerken (ook wel typologieën genoemd) is voldaan, zoals uit een arrest van het gerechtshof volgt:

Mag de kapitein het schip verlaten?
Mag de kapitein het schip verlaten?

Wordt u verdacht van een strafbaar feit als bemanning van een schip, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u bijstaan, nu we expertise hebben in de maritieme sector.

Asbestsanering en strafrecht: bezint eer ge begint!
Asbestsanering en strafrecht: bezint eer ge begint!

Inmiddels zijn er door de jaren heen veel strafzaken geweest over het aanbieden van asbesthoudende materialen en het saneren ervan. Daar zitten ook tragische gevallen bij waarbij veel onvoorziene omstandigheden een rol spelen, zoals uit de volgende uitspraak volgt.

Werknemer van fraude verdacht: mag de werkgever het (zakelijke) e-mailverkeer controleren?
Werknemer van fraude verdacht: mag de werkgever het (zakelijke) e-mailverkeer controleren?

Als een werkgever signalen binnenkrijgt over een werknemer die misschien bij strafbare feiten is betrokken, kan de werkgever een onderzoek instellen. Werkgevers kunnen dan besluiten om onderzoek te doen naar het e-mailverkeer en/of het internetgebruik van de werknemer binnen het bedrijf. Het controleren (monitoren) van het e-mailverkeer is niet zomaar toegestaan.

Strafbare oplichting of slecht ondernemerschap?
Strafbare oplichting of slecht ondernemerschap?

Een strafzaak tegen een onderneming wordt beoordeeld in de context waarbinnen die onderneming handeldrijft. Er gelden voor elke branche wet- en regelgeving. Ook zijn de gebruiken binnen een branche belangrijk. Als advocaten houden wij dan ook ontwikkelingen in de branches waarin wij actief zijn bij.

Advies nodig?

Onze specialisten staan graag voor u klaar!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×